اسکن داخل دهانی چیست و کاربرد آن چگونه است؟ اسکن داخل دهانی در واقع تصویر برداری دیجیتالی از دندان و دهان است که با استفاده از اطلاعات به دست آمده از آن می توان تصاویر سه بعدی ارائه داد. این تصاویر از فضای داخل دهان یک نقشه ارائه می دهند که در آن جایگاه دقیق هر یک از دندان ها مشخص شده است.
با کمک این تصاویر و داده ها می توان فرآیند قالب گیری از دندان ها جهت انجام ایمپلنت، بریج دندان و … را به راحتی و با شیوه های مدرن انجام داد. این روش به دلیل دقت بالایی که دارد جایگزین مناسب روش های سنتی شده است. در ادامه با ما در وب سایت دکتر میکائیلی همراه باشید تا با اسکنر داخل دهانی بیشتر آشنا شوید.
اسکن داخل دهانی
اسکن داخل دهانی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اسکن داخل دهانی در واقع به دوربین های پیشرفته گفته می شود که به وسیله نور و با یک طول موج مشخص به دهان و دندان تابیده می شوند. با استفاده از بازتاب این دوربین ها می توان تصاویر سه بعدی و دقیق از مکان اجزای مختلف دهان و مختصات هر یک از آن ها را به دست آورد.
این اسکن ها به عنوان نسل جدید قالب گیری دندان شناخته می شوند که جهت ساخت انواع ریستوریشن می توان از آن استفاده کرد. کیفیت و عملکرد این تکنولوژی بسیار بالا بوده و باعث افزایش محبوبیت آن شده است. جزئیاتی که اسکن داخل دهانی در اختیار دندانپزشک قرار می دهد کمک می کند تا از وضعیت دهان بیمار اطلاعات کامل و جامعی داشته باشیم.
![اسکن داخل دهانی چیست؟]()
کاربرد اسکن داخل دهانی
یکی از مهم ترین کاربردهای این تکنولوژی جایگزینی بسیار عالی جهت قالب گیری ایمپلنت است. با استفاده از اسکنر داخل دهانی می توان وضعیت دندان ها و جایگاه دندان از دست رفته را به خوبی شناسایی کرد که باعث افزایش دقت، به جهت ساخت ایمپلنت و روکش توسط دندانپزشک می شود.
دیگر کاربرد اسکن داخل دهانی مربوط به ساخت پروتز متحرک و ثابت دندان است. با کمک این تکنولوژی می توان جایگاه دقیق دندان ها و فضاهای خالی بین آن ها را شناسایی کرد و پروتزهایی با کیفیت بالا و کارآمد تر ساخت. همچنین از اسکن داخل دهانی جهت ساخت بریج، لمینت، انواع روکش و … استفاده می شود.
امروزه تکنولوژی روز به روز در حال گسترش است. اکثر فناوری های به وجود آمده علاوه بر مزایایی که دارند باعث بروز مشکلاتی نیز می شوند. اسکن داخل دهانی نیز علاوه بر دارا بودن مزایای بی شمار، معایبی نیز دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب استفاده از اسکن داخل دهانی بیشتر آشنا شوید:
مزایای اسکن داخل دهانی
اسکن داخل دهانی به بهبود اقدامات پزشکی کمک فراوانی می کند و پروسه درمان را علاوه بر پزشک، برای بیمار نیز راحت تر و ساده تر کرده است.
دقت بالا
اسکن داخل دهانی دارای دقت بسیار بالا است که تقریبا بدون خطا بوده و به همین دلیل کیفیت بالایی نیز دارد.
اطلاعات زیاد
اطلاعاتی که از این روش به دست می آید دارای جزئیات بسیار دقیق در قالب فرمت STL است. این جزئیات کاربردهای زیادی از جمله برطرف کردن مشکلات مختلف و مشخص کردن اندازه و سایز ریستوریشن ها دارند. اشعه های اسکن داخلی دهانی از طیف نامرئی هستند که برای انسان خطر آفرین نیستند. همچنین این نور بر قسمت های مشخص شده تابیده می شود و روی سایر ساختارهای بدن تاثیر نمی گذارد.
خروجی سه بعدی
در این روش تصاویر به دست آمده سه بعدی هستند که جزئیات بسیار زیادی در اختیار دندانپزشک قرار می دهند و پزشک می تواند اقدامات درمانی را با دید بازتری انجام دهد.
![مزایای اسکن داخل دهانی]()
سرعت عمل
یکی دیگر از مزایای اسکن داخل دهانی سرعت عمل بالای آن است. همانطور که می دانید در قالب گیری سنتی زمان زیادی صرف درست کردن قالب می شد که با خطای زیادی نیز همراه بود. امروزه با استفاده از اسکن داخل دهانی در کوتاه ترین زمان ممکن می توان تصاویر سه بعدی از داخل دهان و دندان داشت که باعث افزایش سرعت اقدامات درمانی می شود.
صرفه جویی بیشتر
با استفاده از این روش در زمان به طرز قابل توجهی صرفه جویی می شود به طوری که اقداماتی که نیاز به چندین ساعت زمان برای آماده شدن داشت (مانند خمیر قالب گیری و …) فقط در چند دقیقه انجام می شود. به این ترتیب در انرژی، زمان و حتی هزینه صرفه جویی زیادی خواهد شد.
معایب اسکن داخل دهانی
همانطور که می دانید هر فناوری با توجه به مزایایی که دارد دارای معایبی نیز می باشد. اسکن داخل دهانی به دلیل رفع مشکلات عکسبرداری دهان و دندان ایجاد شده است به همین دلیل دارای معایب بسیار کم و ناچیزی می باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با این معایب بیشتر آشنا شوید:
کیفیت مش
در اسکن داخل دهانی یکی از بزرگترین چالش ها کنترل بیمار و حرکات او است. در این روش برآمدگی های داخل دهان بر اساس مش انجام می شود که حرکت بیمار، حرکات دهان و زبان و حتی بزاق وی روی کیفیت مش و نتایج نهایی تاثیر زیادی می گذارد.
استفاده از پودر
استفاده از پودر در روش اسکن داخل دهانی یکی از مشکلاتی است که باعث دشوار شدن آن می شود. به علت قدرت انعکاس بالای سطوح دندان انسان بازتاب پرتوهای نوری اسکن با مشکل مواجه می شوند. به همین دلیل یک نوع پودر روی دندان ها پاشیده می شود تا مشکل انعکاس نور برطرف گردد.
ردیابی و موارد مربوط به نرم افزار
به دلیل مشکلات نرم افزاری ممکن است اطلاعات ردیابی و تصاویر در طول قالب گیری از بین بروند. برای رفع این مشکل دندانپزشک باید بدون توقف دستگاه، تصویر برداری را مجددا انجام دهد.
نتیجه گیری
در این مطلب از وب سایت دکتر میکائیلی با کاربرد اسکن داخل دهانی و مزایا و معایب آن آشنا شدید. با استفاده از این روش می توان تصاویر و عکس های بسیار مناسبی را در کوتاه ترین زمان ممکن از دندان ها و داخل دهان گرفت. این اسکن، تصاویر سه بعدی از فضای دهان در اختیار دندانپزشک قرار می دهد که بهترین گزینه جهت قالب گیری محسوب می شود.
حتی از این تصاویر می توان جهت کاشت دندان، بریج، روکش دندان و … استفاده کرد. دقت بالا، اطلاعات دقیق، صرفه جویی در انرژی، زمان و هزینه از مزایای اسکن داخل دهانی است.