بیلداپ کامپوزیت

بیلداپ کامپوزیت

به بازسازی دندان آسیب دیده بیلداپ میگویند در ادامه با ترمیم بیلداپ کامپوزیت در مطب دکتر سینا میکائیلی آشنا میشویم 

  • ارائه برترین خدمات تخصصی به مراجعین عزیزمان
  • استفاده از آخرین متدهای درمانی روز علم دندانپزشکی
  • احترام به مراجعین محترم و عزیزمان
  • ایجاد فضای درمانی صمیمی در عین راعیت بالاترین نکات بهداشتی
  • ارائه بهترین روش های درمانی در فرآیند درمان و پیگیری درمان کامل مراجعین
  • ارائه توضیحات تخصصی لازم به مراجعین محترم بجهت آگاهی از فرآیند درمانی
  • ایجاد محیط درمانی آرام و دلنشین به منظور حفظ آرامش و سکوت ذهنی مراجعین
  • حداکثر تلاش در ارائه خدمات با رعایت زمانبندی دقیق در جلسات درمانی

ترمیم دندان به عمق و شدت پوسیدگی دندان بستگی دارد 

اگر پوسیدگی دندان بخش کمی از مینای دندان را درگیر کرده باشد پس به کار کمتری برای برداشتن پوسیدگی و به مواد کمتری برای پر کردن حفره نیاز است 

ترمیم ها در انواع یک سطحی ، دو سطحی ، سه سطحی و بیلداپ انجام میشوند 

در تصویر بالا با انواع شدت پوسیدگی ها آشنا میشویم 

بیلداپ یا بازسازی دندان چیست :

بیلداپ (buildup) به معنای بازسازی دندان آسیب دیده است. پروسه بیلداپ یکی از محافظه کارانه ترین درمان های دندانپزشکی است. زیرا هدف آن، این است که تا جایی که امکان دارد دندان طبیعی حفظ شود و آسیب بیشتری نبیند. بیلداپ بیشتر زمانی استفاده می شود که دندان به شدت آسیب دیده و به تازگی درمان ریشه شده، با این روش درمانی می توان آن دندان را احیا و بازسازی کرد.

چرا بیلداپ انجام میشود :

بازسازی دندان با این هدف انجام می شود که دندان را حفظ کنیم و طول عمر آن را افزایش دهیم طوری که بتواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. برای همین، به جای استفاده از روکش و پروتزهای دندانی تلاش می کنیم با کمترین آسیب به دندان واقعی، آن را با بیلداپ احیا و بازسازی کنیم.

 بیلداپ برای دندان هایی استفاده میشود که قسمت زیادی از بافت آن به علت پوسیدگی یا شکستگی از بین رفته باشد

چه زمانی نیاز به بیلداپ داریم :

دندان‌هایی که در اثر پوسیدگی دندان، شکستگی یا درمان ریشه، میزان زیادی از بافت خود را از دست داشته باشند، نیاز به بازسازی تاج دندان دارند. برای بازسازی تاج این دندان‌ها دو راه وجود دارد:

  • روکش کردن دندان
  • بیلداپ دندان

تفاوت بیلداپ و روکش :

  1. میزان تهاجمی بودن: در بیلداپ تمام سعی بر این است که تمام باقیمانده دندان حفظ ‌‌شود و با مواد ترمیمی آن دندان بازسازی شود. اما در روکش بافت باقیمانده دندان تراش می خورد تا بتوان روکش را روی آن نصب کرد.
  2. تشخیص پوسیدگی: بعد از بیلداپ در صورتی که دندان حتی به صورت جزئی دوباره دچار پوسیدگی شود، توسط دندانپزشک قابل تشخیص است. اما این اتفاق برای دندان های روکش شده حتی گاهی با رادیوگرافی هم قابل تشخیص نیست، مگر زمانی که پوسیدگی بسیار پیشرفت کرده و قسمت زیادی از بافت دندان را از بین برده باشد.
  3. طول درمان: درمان با استفاده از روکش بین ۲ تا ۴ جلسه انجام می شود ولی بیلداپ در یک جلسه انجام می شود.

دوام و ماندگاری بیلداپ دندان :

_ طول عمر بیلداپ‌ دندان به چند عامل بستگی دارد:

  1.  میزان بافت باقیمانده دندان
  2. موقعیت دندان
  3. میزان فشاری که روی دندان وارد می‌شود
  4. میزان رعایت بهداشت دهان و دندان

بیلداپ کامپوزیت چیست :

یکی از موادی که برای پر کردن یا بیلداپ دندان ها به کار می رود کامپوزیت می باشد. کامپوزیت یکی از دوماده ای است که به وسیله آن دندان را پر می کنند.یکی از مزیت های پرکردن دندان با کامپوزیت این است که بافت قدیمی دندان بدون هیچ تراش و تغییری آماده بازسازی است. در حال حاضر مشاهده می کنیم که اولین گزینه برای پر کردن دندان ها در زمان بیلداپ کردن کامپوزیت ها می باشند. کامپوزیت هایی که در نسل جدید وجود دارند از تنوع رنگی بسیار بالایی برخوردار هستند. استفاده از این مواد در لایه های مختلف دندانی وجود دارد این مواد مشابه با رنگ دندان می باشد.

استفاده از این مواد باعث می شود که مواد در عین استحکام بالا امکان خمش نیز داشته باشند. این امر باعث می شود که قسمت هایی که تحت فشار قرار می گیرند عملکرد فوق العاده ای از خود به نمایش بگذارند. با توجه به این توصیفات کامپوزیت ها مواد بسیار مناسبی برای بیلداپ های دندانی به شمار می رود. این مواد از لحاظ زیبایی و استحکامی از عملکرد مناسبی برای بیلداپ های دندانی برخوردار است.

بیلداپ کامپوزیت نوری :

یکی دیگر از مواد پرکاربرد در هنگام انجام بیلداپ دندان کامپوزیت نوری می باشد. کامپوزیت ها این قابلیت را دارند که دندان های شکسته، ترک خورده و آسیب دیده را ترمیم کنند. در حقیقت کامپوزیت های از حالت خمیری برخوردار هستند که به وسیله تاباندن نور به آن ها سفت و سخت می شوند. وجود ماده ای به نام مونومر در این کامپوزیت ها موجب می شود که اینماده در برابر نور واکنش نشان دهد و سفت شود.

کامپوزیت های نوری تا 2 میلیمتر در در دندان بیلداپ شده قرار می دهند. به همین دلیل دندانپزشکان هنگام جای گذاری کامپوزیت ها بر روی دندان ها برای سخت شدن کامپوزیت نور را به صورت لایه لایه بر روی آن می تابانند. این کامپوزیت ها می توانند مدت زمان زیادی را دوام بیاورند.

سایر خدمات