درمان ریشه مجدد (Retreat)

درمان ریشه مجدد (Retreat)

اغلب درمانهای ریشه (عصب‌ کشی‌ دندان) در همان درمان روت کانال اولیه با موفقیت انجام می‌شوند؛ اما گاهی اوقات و یا بهتر است بگوییم در مواردی نادر، شاهد شکست درمان روت کانال دندان هستیم. متأسفانه این شکست می‌تواند خود را چند روز پس از درمان و یا سال‌ها بعد نشان دهد و هنگامی‌که این اتفاق می‌افتد، باید از درمان مجدد ریشه (Retreat) برای حل مشکل بهره برد.

  • ارائه برترین خدمات تخصصی به مراجعین عزیزمان
  • استفاده از آخرین متدهای درمانی روز علم دندانپزشکی
  • احترام به مراجعین محترم و عزیزمان
  • ایجاد فضای درمانی صمیمی در عین راعیت بالاترین نکات بهداشتی
  • ارائه بهترین روش های درمانی در فرآیند درمان و پیگیری درمان کامل مراجعین
  • ارائه توضیحات تخصصی لازم به مراجعین محترم بجهت آگاهی از فرآیند درمانی
  • ایجاد محیط درمانی آرام و دلنشین به منظور حفظ آرامش و سکوت ذهنی مراجعین
  • حداکثر تلاش در ارائه خدمات با رعایت زمانبندی دقیق در جلسات درمانی

 

درمان ریشه مجدد چیست :

زمانی که دندان‌پزشک برای اولین بار درمان روت کانال را انجام می‌دهد، از قسمت بالایی دندان (تاج) وارد می‌شود تا کانال‌های دندان را بازکرده و آن را کاملاً پاک‌سازی کند. طی این فرایند، تمام بافت‌های عصبی و باکتری‌های موجود در داخل کانال نیز برداشته می‌شود و سپس کانال‌ها و حفره ایجادشده در تاج با مواد پرکننده بسته و مهروموم می‌شوند تا از هرگونه امکان نفوذ باکتری جلوگیری شود.

گاهی ممکن است باکتری به داخل دندان نفوذ کند و کانال دندان مجدداً آلوده شود. این اتفاق می‌تواند از قسمت پایین دندان نزدیک ریشه یا از طریق تاج دندان که در آن مواد ترمیمی درمان اولیه را قرار داده‌اند، اتفاق بیفتد. در بیشتر مواردی که عفونت از بالای دندان وارد می‌شود، ترمیم اولیه دندان به‌خوبی انجام‌نشده و از همان ابتدا دندان کاملاً بسته نشده است.

درهرصورت، زمانی که باکتری‌ها مجدداً وارد کانال ریشه دندان می‌شوند، باید درمان مجدد ریشه را انجام داد و یا دندان را کشید. بهترین راه‌حل این است که دندان‌های اصلی را تا حد ممکن نگه‌داریم و به‌جای کشیدن، درمان مجدد ریشه را انجام دهیم.

دلایلی که باعث درمان ریشه مجدد میشوند :

دندان شما ممکن است به دلایل مختلف از جمله موارد زیر پس از درمان اولیه ریشه دندان بهبود نیابد و نیاز به درمان مجدد ریشه دندان توسط متخصص داشته باشید:

  • کانالهای باریک یا منحنی در طی درمان اولیه تحت درمان قرار نگرفتند.
  • در درمان اولیه آناتومی پیچیده کانال قابل شناسایی نبوده است و یک یا چند کانال دست نخورده باقیمانده اند.
  • به دلایل مختلف مسیر کانال مسدود شده و پاکسازی و ضدعفونی کل مسیر کانال امکانپذیر نبوده است.
  • قرار دادن روکش یا ترمیم  پس از درمان ریشه دندان به تعویق افتاده است.
  • ترمیم از نشت آلودگی بزاقی به داخل دندان جلوگیری نکرده است.
  •  شکستگی و پوسیدگی جدید می تواند مواد پر کننده کانال ریشه دندان را در معرض باکتری ها قرار دهد و باعث ایجاد عفونت جدید در دندان شود.
  • ترمیم یا روکش نامناسب، ترک خورده و شکسته می تواند دندان را در معرض عفونت جدید قرار دهد.

 

چطور بدانیم به درمان ریشه مجدد نیاز داریم ؟

احساس درد در دندانی که قبلاً درمان روت کانال  یا درمان ریشه دنان برای آن انجام‌شده باشد و یا آبسه (تورم در لثه)، ازجمله علائم عفونت و نیاز به درمان مجدد ریشه هستند. همچنین توجه به این نکته مهم است که بسیاری از آبسه‌ها در ابتدا بسیار کوچک هستند و چون با درد همراه نیستند، ممکن است متوجه آن‌ها نشوید. به همین دلیل، بسیاری از دندان‌پزشکان معتقدند که بررسی 6 ماه یک‌بار وضعیت دندان‌ها می‌تواند به درمان سریع دندان در همان مراحل اولیه بروز مشکل کمک کند.

 

 

آیا درمان مجدد ریشه با روت کانال تفاوت دارد :

روند کار برای بیماران هیچ تفاوتی ندارد؛ اما مسئولیت دندان‌پزشک کمی متفاوت از درمان اولیه است. دندان‌پزشک در درمان مجدد ریشه باید به ‌جای برداشتن بافت پالپ ،باید مواد پرکننده استفاده ‌شده در روند درمان روت کانال اولیه دندان را از بین ببرد. باوجود تفاوت‌هایی که در مراحل وجود دارد، هدف اصلی در هردو درمان مشترک است. چه در درمان روت کانال اولیه و چه در درمان مجدد ریشه، هدف اصلی تمیز کردن دندان از هرگونه باکتری و عفونت است .

 

 

بعد از درمان ریشه مجدد چه کار هایی باید انجام دهیم :

هر موقعیتی متفاوت است، اما دندانپزشک دستورالعمل‌های شخصی را به شما می‌دهد که بعد از عمل باید دنبال کنید. 

دندان شما ممکن است در چند روز اول پس از درمان به گرما و سرما حساس باشد. مخصوصا اگر قبل از عمل درد یا عفونت داشته باشید. در این شرایط با توجه به توصیه دندانپزشک می‌توانید از داروهای مسکن استفاده کنید تا ناراحتی ناشی از التهاب بافتی شما تسکین پیدا کند. 

پس از جراحی دندان، از مسواک زدن شدید اطراف دندان درمان شده و همچنین جویدن غذاهای سفت خودداری کنید. اگر احساس درد شدید یا ترشح چرک از محل جراحی داشتید، فوراً با متخصص‌اندودنتیست خود تماس بگیرید.

اگر درمان مجدد عصب ری‌اندو خوب پیش برود، بعد از یک هفته باید مجدد به سراغ دندانپزشک خود بروید. زیرا ممکن است نیاز به کشیدن بخیه‌ها باشد. تمام تورم و درد در عرض دو هفته کاهش می‌یابد. بعد از آن باید دندان را روکش بکشید و یا پر کنید. این کار به محافظت بیشتر از دندان و طول عمر بالاتر آن کمک زیادی می‌کند. 

توجه داشته باشید که اگر تحت عمل دوم جراحی ریشه قرار بگیرید، زمان بهبودی شما ممکن است کمی طولانی‌تر شود. 

 

سایر خدمات